Een greep uit de meest gestelde vragen over elektrisch rijden in uw nieuwe Citroën.
Een elektrische auto wordt opgeladen bij een laadpaal. U heeft hiervoor een laadpaal, een kabel en een laadpas nodig. U plugt de laadkabel aan uw auto, scant uw laadpas en de auto start met laden. Er bestaan 3 verschillende laadpunten: de laadpaal voor thuis, een snellaadstation en openbare laadpalen. Bij de publieke- of uw thuis laadpaal gebruikt u uw eigen laadkabel, bij een snellaadstation gebruikt u de kabel van de snellader.
Het opladen van uw elektrische auto kan thuis, onderweg of op het werk. In Nederland en in het buitenland is het mogelijk om uw elektrische auto op te laden bij een openbaar oplaadpunt. Het aantal openbare laadpunten groeit elke dag. Deze laadpalen worden aangeboden door verschillende aanbieders. Indien u beschikt over een laadpas is het mogelijk om uw elektrische auto bij elk openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s op te laden. Bekijk de laadpunten bij u in de buurt.
De kosten van het opladen van een elektrische auto verschilt per laadpunt. Indien u uw elektrische auto thuis oplaad bent u het voordeligst uit:
Aan bovengenoemde bedragen zijn indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Met de zakelijke subsidieregelingen (MIA, Vamil, SEBA-regeling) stimuleert de overheid elektrisch rijden voor bedrijven door onder andere de bpm en de houderschapsbelasting te schrappen. Kijk op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de laatste berichtgevingen.
De actieradius van een elektrische auto verschilt per model. Kijk voor alle actuele informatie op www.citroen.nl.
De laadtijd van uw elektrische auto is afhankelijk van hoe leeg de accu is en hoe snel uw auto kan opladen. De laadtijd van een elektrische auto bedraagt iets meer dan 5 uur bij een 11kW Wallbox. Bij een normaal stopcontact bedraagt de tijd tussen de 27 en 41 uur, afhankelijk van de grootte van de batterij. Met een 100 kW snellaadstation is uw batterij al tot maximaal 80% opgeladen in een half uur.
Om echt voordelig te rijden raden wij aan om een laadpaal thuis te installeren. Het is voor u als particulier toegestaan om een laadpaal te installeren op uw eigen terrein. Heeft u geen ruimte voor een laadpaal? Dan vraagt u via de gemeente een vergunning aan om een laadpaal bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats te plaatsen. U kunt uw elektrische auto veilig sneller opladen met behulp van de door ons aangeboden wallbox. Uw verkoopadviseur brengt u in contact met onze hiervoor geselecteerde partner ENGIE.