Bestel online

Over Financial Lease

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Financial Lease.

Uiteraard kunt u bij de dealer een proefrit maken.

U kunt contact opnemen met uw dealer voor de actuele status van uw aanvraag.

De tenaamstellingscode ontvangt u van ons per e-mail samen met de beëindigingsbevestiging van uw contract rond de einddatum van uw contract. Voor Operational- en Private Lease is dit niet van toepassing.

Nee; Financial lease is slechts de financiering van de auto.

De auto is niet verzekerd. U bent zelf verantwoordelijk een autoverzekering af te sluiten. Vanuit Stellantis Financial Services bieden wij exclusief aan onze Financial Lease klanten Stellantis Autoverzekering aan. Stellantis Autoverzekering is een complete autoverzekering voor gebruikte en nieuwe auto’s, op maat gemaakt voor u en passend binnen ieders budget. U heeft de keuze uit een aantal verzekeringsoplossingen. Stellantis Autoverzekering is een handelsnaam van Stellantis Financial Services Nederland B.V. Stellantis Autoverzekering is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stellantis Financial Services Nederland B.V. en Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij.

Financial Lease is een zakelijke overeenkomst waarbij de auto exclusief btw wordt gefinancierd. Uw aankoop (de auto) dient u te activeren op uw balans. Onder bepaalde voorwaarden kunt u investeringsaftrek genieten. Bij Financial Lease dient u zelf zorg te dragen voor alle auto-gerelateerde zaken. Denk hierbij aan wegenbelasting, verzekering, afschrijving, reparatie/onderhoud en wegenwachthulp.

Mijn Financial Lease is de online omgeving waar alles staat over uw auto en contract. De gegevens zijn ongeveer een maand na activatie van uw contract volledig en correct zichtbaar in de online omgeving. Als u iets wilt wijzigen binnen uw contract is dit de plek om dat te doen. Doorgegeven wijzigingen zijn ongeveer twee weken na de melding zichtbaar in de online omgeving.

Ja, dat kan. Ook een startende ondernemer kan leasen middels Financial Lease. De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn zwaarder dan voor bedrijven met een financiële historie. In verband met het ontbreken van deze historie moet u wel rekening houden met een financiële zekerheidstelling.

De fiscale waarde wordt bepaald door de consumentenprijs van de auto te verhogen met de consumentenprijzen van de opties vanuit de fabriek.

Ja, ook voor de financiering van de inrichting en/of aanpassing van uw bedrijfsauto(‘s) kunt u terecht bij Financial Lease. U kunt zelf of samen met uw dealer bepalen wat u nodig heeft en wat u wilt meefinancieren. Van het plaatsen van een imperiaal, sidebars of een trekhaak tot de inrichting en betimmering van uw bedrijfsauto, het plaatsen van een dubbele cabine of het plaatsen van een laadklep.

Afhankelijk van de rechtsvorm van uw onderneming, wordt uw Financial Lease contract geregistreerd bij het BKR. Wij registreren de Financial Lease-overeenkomst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) wanneer de rechtsvorm een privéaansprakelijkheid betreft. De hoogte van het bedrag dat geregistreerd wordt, betreft het aantal maanden looptijd van het contract. Wanneer er sprake is van een restantbetaling wordt deze als een los onderdeel bij het BKR vermeld.

Voorbeeld: U heeft een contract van 36 maanden met een maandelijkse termijn van € 275 en een restantbetaling van € 5.000,-. De som van alle maandtermijnen is in dit geval 36 x € 275 = € 9.900. Het bedrag dat geregistreerd wordt is € 9.900 en € 5.000,-.

Ga terug naar het overzicht